Wat zijn de voorwaarden om ‘jouw’ espressomachine te vinden? –

/5
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Je moet tijd  investeren om de zeefhouder onder de knie te krijgen. – Je moet bereid zijn  goede espresso koffiebonen te kopen. – Je moet wat meer geld investeren voor een  goede espressomolen. – Je moet genieten van het onderhoud en de reiniging van de  machine. het bereiden van espresso moet een ritueel van plezier zijn, wat  geweldig is, maar ook verbonden met veel tijdinvestering.
Het genieten van  espresso van goede kwaliteit wordt een 'verslaving' en je kunt geen slechte of  middelmatige koffie of espresso meer drinken. In cafes en restaurants is het  bestellen van een espresso vaak een grote teleurstelling. Degenen die aan de  bovenstaande criteria voldoen, kunnen straks thuis van betere espresso genieten  dan in 99% van de cafes en restaurants in zijn stad. Natuurlijk ben ik de 1% van  de supercafs niet vergeten, waar alles klopt en de ambitieuze espressokoks een  geweldige espresso maken. Zelfs de dure restaurants hebben vaak koffie van  slechte kwaliteit. Aan de andere kant is het ook een heel goed idee om thuis een  puntige espresso te maken die een geweldige smaak heeft, zoals het zelfgebakken  brood of de zelfgemaakte marmelade.
 

Wat is een espressomachine?Een zeefhouder is een speciale  koffiemachine die wordt gebruikt voor het bereiden van espresso met behulp van  druk. Het opschuimen van melk voor de espressodranken wordt meestal met de hand  bereid met een schuimlans. De espresso wordt meestal in een apart apparaat  gemalen en verdicht met een stamper in de zeefhouder. Dit voorkomt dat de  gemalen koffie in de koffiezetkamer wordt geroerd en zorgt ervoor dat het  verwarmde water (ca. 90 ° C) met de benodigde druk (ca. 9 bar) voor de  espressobereiding kan worden opgebouwd en door de verdichte espresso kan worden  geperst . Een automatische koffiemachine kan ook een espresso bereiden. Hier  wordt het malen van de koffie en al het andere tot de koffiecreatie over het  algemeen geautomatiseerd.
De verschillende soorten espressomachines:
Als  starters worden vaak eenvoudige zeefhoudermachines gebruikt. Ze hebben meestal  de beste prijs die je kunt krijgen. In vergelijking met twee beste  espressomachine met zeefhouders zijn ze het meest gunstig. Technisch gezien  betekent "enkelvoudig circuit" dat het verwarmde water wordt gebruikt voor het  bereiden van de espresso en voor het opschuimen van de melk. Dit is een groot  probleem omdat we een hogere temperatuur nodig hebben voor het opschuimen van  melk (meer dan 100 C voor stoom) dan dit voor het bereiden van de espresso (90 C  graden). Dit betekent dat de houders met enkele zeef na de bereiding van de  espresso moeten blijven opwarmen of moeten afkoelen voor de volgende opname,  nadat de melk is opgeschuimd.