Wat maakt nespresso apparaten zo goed?

/5
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Hou je van een heerlijk bakkie  koffie? Dan is de soort koffie die je zet belangrijk. Je kunt veel manieren van  zetten kiezen; filterkoffie, koffie gemaakt van pads…. Maar veel mensen kiezen  voor koffie gezet met cups / aluminium capsules. En dat is niet gek. Want het is  heerlijke koffie. Ook zijn er veel verschillende smaken verkrijgbaar. En het  zetten van deze koffie is eenvoudig en snel. De manier van verpakken zorgt dat  je altijd verse koffie hebt. Voor het zetten van koffie uit cups heb je een  speciale machine nodig.
Wat is een Nespresso apparaat?
Een Nespresso  apparaat maakt koffie klaar die is opgeslagen in een aluminium capsule (bakje).  Deze koffie is lang houdbaar omdat het zuurstofvrij is verpakt. Dit is het grote  verschil met bijvoorbeeld koffiepads. Deze verliezen na verloop van tijd hun  smaak. Er zijn veel verschillende smaken op de markt. Zo kan je afwisselen of  juist altijd je eigen smaak kiezen. De verpakking wordt door het Nespresso  apparaat open gemaakt. Hierna wordt er heet water doorheen geperst. Dit is dus  heel anders als bij een gewoon filterkoffie apparaat.
Oorspronkelijk is de  methode ontwikkelt door de firma Nestle, maar inmiddels zijn er diverse  (huis)merken voor capsules op de markt. Ook zijn er meerdere merken die  Nespresso apparaten aanbieden.
 

Waarom een dergelijk systeem aanschaffen?Je kunt thuis op  een simpele manier heerlijke koffie zetten, bijvoorbeeld espresso, cappuccino,  lungo en andere variaties. Altijd vers en naar je eigen smaak. Je hebt hiervoor  wel een Nespresso apparaat nodig. Er zijn diverse soorten apparaten op de markt.  Omdat er best veel verschillen zijn tussen de apparaten kan je keuze maken voor  een machine die bij jou wensen past.
Waarop letten bij aanschaf?
Hou je  van expresso of lungo. Dan kan je ook een wat goedkoper systeem kiezen. Maar hou  je van (opgeschuimde) melk in de koffie. Koop dan een aparte melkopschuimer of  een apparaat waar dit in zit.
Welk apparaat bij je past ligt ook aan het  kostenplaatje dat je voor ogen hebt. Verschillen in prijs worden vooral  veroorzaakt door de diverse instelmogelijkheden voor watervolume, de opwarmtijd  en of er al dan geen aparte melkopschuimer is ingebouwd. Ook  gebruikersvriendelijkheid speelt mee. Wil je alleen koffie maken, of ook thee,  chocolademelk en koude dranken als ijsthee? De inhoud van het waterreservoir  speelt ook een rol in de prijs van beste nespresso  apparaat gids. En kijk ook hoeveel ruimte de machine inneemt op je aanrecht.  Daarnaast wil het oog ook wat! Welke machine vind je mooi? De prijs of een  aanbieding van een bepaald koffieapparaat is vaak doorslaggevend in de keuze.  Het loont om dit goed te vergelijken.
Fair trade
Let bij het kopen van  de koffiecapsules waar de koffie vandaan komt. Krijgen de boeren een eerlijke  prijs voor hun product? De capsules worden ook ingezameld door enkele merken.