De ultieme test voor espressomachines

Niet elke koffiedrager kan een  fatsoenlijk cafe maken. Ook in restaurants en bars investeren ze vaak veel geld  voor dure espressomachines. Helaas trainen ze de medewerkers zeer zelden in het  bereiden van een lekkere koffie. Een zeer goede machine alleen maakt geen goede  espresso, maar de juiste vaardigheden en, natuurlijk, aromatische en goede hele  espressobonen zijn ook vereist.
Dit artikel gaat echter minder over het  gastronomiegebied en meer over uw huiskeuken. Alle koffieliefhebbers die thuis  kunnen genieten van een goede koffie en espresso, verhogen de kwaliteit van hun  leven. Het is een geweldig gevoel om onze gasten en ons gezin een geweldige  cappuccino of een cafe latte aan te bieden.
Voor welke soorten  koffieliefhebbers is een zeefhouder de juiste keuze? Welke soorten  espressomachines zijn er? Welke espressomachine is geschikt voor mij? Hoe kan ik  de zeefhouder gebruiken? Waar is het probleem en ik kan geen fatsoenlijke  espresso krijgen? De afgelopen jaren heb ik deze vragen beantwoord aan veel  mensen die veel geld hebben geinvesteerd om een ??espressomachine te kopen en  niet de verwachte resultaten hebben. Het was vooral de kwaliteit van de  gebruikte espressobonen. Maar ook de bediening van deze machines moet bekwaam  zijn – maar maak je geen zorgen, het is geen hekserij, iedereen die bereid is  een beetje tijd te investeren, zal goede resultaten behalen. Ik zou het  duidelijk willen zeggen: "Een zeefhouder is alleen geschikt voor mensen die  bereid zijn om met hun apparatuur en de espressobereiding om te gaan, te oefenen  en te proberen." Voor iedereen die plezier heeft in het leven en in zijn vrije  tijd voor zichzelf, spelen zijn familie en vrienden graag de ambitieuze  "barista" [Het woord barista is een Italiaans woord, en in Italie is een barista  een mannelijke of vrouwelijke "barman" , die meestal achter een toonbank werkt  en warme dranken (zoals espresso), koude alcoholische en niet-alcoholische  dranken en snacks serveert. Het inheemse meervoud in het Engels is baristas,  terwijl in het Italiaans het meervoud baristi is voor mannelijk of gemengd  geslacht (baristi: "barmen", "barmannen") of bariste voor vrouwelijk (bariste:  "barmaids") Wikipedia], de goede  koffiezet apparaat is dat niet het belangrijkste punt om een ??heerlijke  perfecte koffie te maken. Elke echte "Home Barista" is op jacht naar de perfecte  foto, speelt en test met zijn zeefhouder en observeert de veranderingen en  verbeteringen in de resultaten van de espresso-bereiding. Als je een dagelijkse  Barista bent, moet je tijd plannen voor de voorbereiding van de machine voordat  je hem gebruikt. De espressomachine moet opwarmen en met veel liefde worden  verzorgd. Er moet altijd vers gemalen espressokoffie beschikbaar zijn. Ook voor  de espressobereiding is een hoogwaardige koffiemolen nodig.
 

Wat zijn de voorwaarden om 'jouw' espressomachine te vinden? -Je moet tijd investeren om de zeefhouder onder de knie te krijgen. – Je moet  bereid zijn goede espresso koffiebonen te kopen. – Je moet wat meer geld  investeren voor een goede espressomolen. – Je moet genieten van het onderhoud en  de reiniging van de machine. het bereiden van espresso moet een ritueel van  plezier zijn, wat geweldig is, maar ook gepaard gaat met veel tijdinvestering.
Het genieten van espresso van goede kwaliteit wordt een 'verslaving' en je  kunt geen slechte of middelmatige koffie of espresso meer drinken. In cafes en  restaurants is het bestellen van een espresso vaak een grote teleurstelling.  Degenen die aan de bovenstaande criteria voldoen, kunnen straks thuis van betere  espresso genieten dan in 99% van de cafes en restaurants in zijn stad.  Natuurlijk ben ik de 1% van de supercafs niet vergeten, waar alles klopt en de  ambitieuze espressokoks een geweldige espresso maken. Zelfs de dure restaurants  hebben vaak koffie van slechte kwaliteit. Aan de andere kant is het ook een heel  goed idee om thuis een puntige espresso te maken die een geweldige smaak heeft,  zoals het zelfgebakken brood of de zelfgemaakte jam.
Wat is een  espressomachine?
Een zeefhouder is een speciale koffiemachine die wordt  gebruikt voor het bereiden van espresso met behulp van druk. Het opschuimen van  melk voor espressodranken wordt meestal met de hand bereid met een schuimlans.  De espresso wordt meestal in een apart apparaat gemalen en verdicht met een  stamper in de zeefhouder. Dit voorkomt dat de gemalen koffie in de  koffiezetkamer wordt geroerd en zorgt ervoor dat het opgewarmde water (ca. 90 °  C) met de benodigde druk (ca. 9 bar) voor de espresso bereiding kan worden  opgebouwd en door de verdichte espresso kan worden geperst . Een automatische  koffiemachine kan ook een espresso bereiden. Hier wordt het malen van de koffie  en al het andere tot de koffiecreatie over het algemeen geautomatiseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *